Dog Forum banner
21 - 24 of 24 Posts
Discussion starter · #21 ·
Szukałem na Amazonie oleju CBD i pojawia się cały organiczny olej konopny. Przeczytałem o tym, jeśli chodzi o pozytywne efekty, jakie ma dla psów. Szukałem oleju CBD dla ludzi, ale patrząc na butelki, nie ma podanego dawkowania, chyba że jest dołączona instrukcja, której Amazon nie wyświetla. Chcę się upewnić, że wiem, ile mam jej dać. Waży około 65 funtów i jestem całkowicie gotów wypróbować olej CBD. Przeczytałem komentarz i odpowiedź, że olej CBD dla psów jest taki sam jak ludzki olej CBD.

Cześć. Gdzie mogę dostać olej CBD?
Dziękuję
Jeśli mieszkasz w stanie, w którym jest to legalne; idź do ludzkiej apteki i zapytaj sprzedawcę. Potrzebujesz produktu, który zawiera MNIEJ NIŻ 0,3% THC!! (THC jest toksyczne i niebezpieczne dla psów.)

PROSZĘ, nie kupuj produktów CBD z podejrzanych miejsc, takich jak stacje benzynowe.

Mój pierwszy (długi) post na forum rozpoczął się tutaj, zaczynając od postu numer 3

Nigdy nie korzystałem z tych ludzi, ale dostają przyzwoite recenzje. Będziesz szukać pełnego spektrum CBD, takiego jak ten:

Skąd wiesz, ile oleju CBD podać?
Kupuję olej CBD w lokalnej aptece.

Dawka, jaką podaję mojemu border collie (waży około 60 funtów), to 5 mg na 10 funtów masy ciała z posiłkami - dwa razy dziennie.

Zgodnie z zaleceniami mojego weterynarza, zacząłem od 3 mg CBD/10 funtów dwa razy dziennie przez kilka dni, aby dać mu szansę zadziałać, a następnie stopniowo zwiększałem dawkę do 5 mg/10 funtów, gdzie wydawało się, że działa najlepiej dla niego.

Należy pamiętać, że każdy pies jest inny, niektóre dobrze radzą sobie z mniejszą dawką, inne mogą potrzebować trochę więcej, znalezienie odpowiedniej dawki może wymagać trochę "dostosowania".

• Like
Reactions: Buzzu2
Dużo się zmieniło od czasu, gdy napisałem ten post kilka lat temu. Teraz większość stanów pozwala weterynarzom przynajmniej omówić CBD ze swoimi klientami, więc zasięgnij odpowiedniej porady u swojego weterynarza.

Przysłowie "mniej znaczy więcej" zdecydowanie jest właściwym podejściem, moim zdaniem.

21 - 24 of 24 Posts