Dog Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
1. Pisicile pot emite aproximativ 100 de sunete diferite, pe cand cainii doar 10.
2. Creierul unei pisici este biologic mai similar cu un creier uman decat cel al unui caine. Atat omenii cat si pisiciile au regiuni identice in creierele lor, care sunt responsabile cu emotiile.
3. O pisica poate sari de pana la cinci ori propria sa inaltime intr-un singur salt.
4. Unele pisici au supravietuit caderii de la peste 20m, in principal datorita "reflexului de orientare."
5. Cele mai multe pisici dau naștere la un numar de pui cuprins intre 1 si 9, insa au fost si cazuri in care o pisica a nascut 19 pui dintre care doar 15 au supravietuit.
6. O pisica are 230 de oase in corpul sau. Un om are 206.
7. Alimente care nu trebuie administrate pisicilor include: ceapa, usturoi, rosii verzi, cartofi cruzi, ciocolata, struguri si stafide.
8. Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat inima umana.
9. Cea mai bogata pisica este Blackie, care a mostenit 15 milioane lire de la proprietarul ei.
10. Cea mai mare rasa de pisici este Ragdoll. Masculii Ragdolls cantaresc intre 5.4 - 9kg. Femelele cantaresc intre 4.5 - 6.8 kg.
11. Un turn comemorativ a fost construit in Scotia pentru o pisica pe nume Towser, care a prins aproape 30.000 de soareci pe toata periaoda vietii.
12. Primul stramos al pisicii moderne a trait in urma cu aproximativ 30 de milioane de ani. Oamenii de stiinta au numit-o Proailurus, ceea ce inseamna "prima pisica" in limba greaca.
13. Pisicile sunt cele mai populare animale de companie din America de Nord.
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top